ABD’den Bağuz’da İnanılmaz Katliam: ‘2 Bin Kişi Öldürüldü’
22 Mart 2019

ABD’den Bağuz’da İnanılmaz Katliam: ‘2 Bin Kişi Öldürüldü’

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD ve müttefiki YPG/PKK'nın Suriye'nin Deyr Zor ve Bağuz'a yönelik yürüttüğü operasyonda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Bölgeden verilen bilgilere göre, ABD ve YPG güçlerinin Suriye'nin doğusunda devam ettirdiği saldırıda son bir haftada 2 bine yakın sivil yaşamını yitirdi.

YPG güçleri tarafından yoğun olarak karadan bombalandığı belirtilen bölgede, tahliye edilmeyen siviller, aileler küçük bir bölgede kuşatma altına alınmış durumda.

ABD öncülüğündeki koalisyonun da bölgeyi yoğun olarak havadan hedef aldığı belirtilirken, sivillerden ölenlerin sayısının daha da yüksek olabileceği belirtiliyor.

Çatışmalar Sürüyor

ABD destekli YPG/PKK güçleri, Suriye'nin doğusunda IŞİD bahanesiyle saldırdığı bölgelerin tamamen ele geçirildiği bilgisini yalanladı. YPG medya yetkililerinden biri, Bağuz çadır kamplarında çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yerel kaynaklar da Bağuz'un tamamen ele geçirildiği haberinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Siviller Halen Bölgede"

ABD ve YPG güçlerinin, ağır hava ve kara bombardımanından kaçan çok sayıda sivil, çatışmaların şiddetlendiği dönemde Fırat Nehri'nin kıyısında çadır kent kurmuştu. ABD destekli koalisyon güçlerinin kara bombardımanıyla bu çadır kenti de hedef aldığı bilgisi veriliyor.