Abbas: “Sevgili Dostum Putin”
25 Ocak 2020

Abbas: “Sevgili Dostum Putin”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Filistin’in “Katil Putin” sloganlarıyla protesto ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5. Dünya Holokost Forumu'na (Yahudi Soykırımı) katılmak üzere geldiği Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, Filistin Başbakanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Mahmud Abbas, Müslüman katili Putin’i övgülerle karşıladı.

Abbas, görüşmede, “Sevgili dostum Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin davası hakkında konuşma şansını asla kaçırmayan benim ve Filistin halkının dostu” sözleriyle Putin'i memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Abbas, Rusya'nın son yıllarda siyasi, ekonomik, güvenlik ve kültürel alanlardaki desteklerinden dolayı şükranlarını iletirken, Rusya'nın bölgede üstlendiği rolü de takdirle karşıladıklarını belirtti. “İsrail”in Filistin topraklarında süren işgali, Amerika'nın “yüzyılın anlaşması” ve Filistin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikili görüşmenin ana başlıklarını oluşturdu.

Rusya, Kafkaslar, Afganistan ve Suriye'de milyonlarca Müslümanı vahşice katletmesine rağmen İslam beldelerindeki yöneticiler "dostum" diye hitap edip, beraber iş tutarak İslam'a ve Müslümanlara ihanet etmeye devam ediyor.

Hizb-ut Tahrir “Katil Putin”i Protesto Etti

Hizb-ut Tahrir Filistin, Müslüman katili Putin’i Ramallah’ta katılımın yüksek olduğu gösterilerde protesto etti. 1948'de Yahudi varlığını ilk tanıyan devletlerden birinin Rusya olduğu hatırlatılıp, Putin'i bir porgram münasebetiyle karşılamaya hazırlanan Mahmud Abbas da protesto edildi ve bunun bir ihanet olduğu ifade edildi.

Gasıp Yahudi varlığıyla görüşmelerde bulunmak için işgal altındaki Filistin topraklarına ayak basan Müslüman katili Rusya Devlet Başkanı Putin, geniş katılımlı gösterilerle protesto edildi.

Bilindiği üzere ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” planı için start vermesiyle bölgede ziyaretler hızlandı. Filistin topraklarının tamamen işgalini, Kudüs’ün gasıp Yahudiye başkent olmasını sağlayacak plan için yeniden harekete geçildi.