3 Ay İçinde Aynı Bölgede İkinci Helikopter Kazası
12 Şubat 2019

3 Ay İçinde Aynı Bölgede İkinci Helikopter Kazası

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

İstanbul Çekmeköy’de zorunlu iniş yapmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker hayatını kaybetti. Aynı bölgede 3 ay içinde ikinci askeri helikopter kazası yaşandı.

Kaza sonrası olay mahalline çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildiği belirtildi. Olaya şahit olan bir görgü tanığı, helikopterin akşam saat 19 civarında mahalle civarında görüldüğünü ve havada manevra yaptıktan sonra kuyruğunun düştüğünü ve hemen akabinde de helikopterin yere çakıldığını söyledi. Görgü tanığı helikopterin içerisinde bulunan dört askerden 1'inin kazanın hemen sonrası öldüğünü ancak 3'ünün yaşadığını anlattı. Çevrede bulunan vatandaşlar yaralı 3 askeri kurtarmaya çalışırken helikopterin bir anda alev topuna döndüğünü ve bu sebeple kaza mahalline itfaiye gelene kadar yaklaşamadıklarını ifade etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Helikopterin Düşme Nedeniyse Henüz Bilinmiyor.

Milli Savunma Bakanlığı Kaza Hakkında İnceleme Başlattı

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, helikopter kazasına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İstanbul/4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy'de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Aynı bölgede kısa zaman önce bir helikopter daha düşmüş içindeki personel hayatını kaybetmişti. 26 Kasım 2018’deki kazada, TSK’ya ait helikopter 4 katlı binaya çarptıktan sonra iki bina arasındaki boşluğa düşmüş ve içindeki personel hayatını kaybetmişti.