11 ACM’nin Zulmüne 12 ACM “Dur!” Dedi: Mahmut Oğuz Tahliye Oldu!
19 Nisan 2019

11 ACM’nin Zulmüne 12 ACM “Dur!” Dedi: Mahmut Oğuz Tahliye Oldu!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hakkında AYM’nin yeniden yargılama kararı olmasına rağmen geçtiğimiz gün hukuksuz bir şekilde tutuklanan Hizb-ut Tahrir üyesi Mahmut Oğuz dün akşam serbest bırakıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin haklarında yeniden yargılanma kararı verdiği üç Hizb-ut Tahrir üyesinden biri olmasına rağmen geçtiğimiz gün tutuklanarak Ankara 1 No’lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilen Mahmut Oğuz bir üst mahkeme olan 12. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM)’ne yapılan itiraz sonucu dün akşam serbest bırakıldı.

HAKKINDA AYM KARARI BULUNAN M. OĞUZ’A YARGI ZULMÜ

17 Nisan’da hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararı sebebiyle aranması olan Mahmut Oğuz bu karara binaen tutuklanmış, tutuklanma öncesinde ve sonrasında avukatı tarafından yapılan “arama ve tutuklama kararı”nın kaldırılması talebi ilgili 11. ACM mahkemesi hakimi tarafından kabul görmemişti. Hakkında AYM’nin Oğuz lehine verilmiş “yeniden yargılanma” kararı olmasına, hatta davada görevli savcının da sanık lehinde tutuklama kararının kaldırılması gerektiği şeklinde mütalaa vermesine rağmen, 11. ACM hâkimi Mahmut Oğuz’un yakalanıp tutuklanması konusunda ısrar etmiş ve kararı bozmamıştı.

Oğuz’un tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından avukatı bir üst mahkeme olan 12. ACM’ye itirazda bulunmuş ve AYM kararına istinaden müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etmişti.

12. ACM yapılan itirazı yerinde görmüş ve Mahmut Oğuz’a yönelik “keyfi” zulme dün itibariyle son verdi. 12. ACM’nin bozma kararında Mahmut Oğuz hakkında verilen AYM kararına ve 11. ACM savcısının da tutuklamanın kaldırılması konusunda verdiği mütalaaya dikkat çekilmiş.

İşte 12. ACM kararı: